A Te oldalad!
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Bulikellékek
 
Chat
Sziasztok! Ez itt a yofejek. társalgó helye! Remélem sokat fogtok egymással dumálni! Jó szórakozást mindenkinek!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Karácsony speciál
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
G-mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Számláló
Indulás: 2004-10-29
 
Grace klinika
 
Karácsony receptek

Fahéjas csillag:

Hozzávalók:

Hozzávalók kb. 70 darabhoz 5 tojásfehérje,450 g porcukor, 500
g őrölt mandula, 1 tk. őröltfahéj, 20 ml cseresznyepálinka, porcukor a tészta kinyújtásához

Elkészítés:

A tojásfehérjét elektromos habverővel nagyon kemény habbá verjük közben fokozatosan beleszórjuk a porcukrot. Körülbelül 1 csészényi habot félreteszünk. A sütőt 160 °C fokra felmelegítjük. Összekeverjük a mandulát a fahéjjal, majd a felét a cseresznyepálinkával együtt óvatosan (a keverőt legalacsonyabb fokozatra állítva) a tojáshabba keverjük,
és végül a maradék mandulás keveréket is belegyúrjuk. A massza alig legyen ragacsos. Porcukorral vékonyan meghintett nyújtódeszkán a tésztát adagonként körülbelül 5 mm vastagra nyújtjuk, és megkenjük a félretett habbal. Különböző méretű csillagokat szúrunk ki belőle, és sütőpapírral bélelt lemezre rakva 10-15 percig sütjük.
 
 
 
Diós puszedli
 
Hozzávalók:
80 darabhoz 250 g vaj, 100 g porcukor,
1 csomag vanílíás cukor, csipetnyi só,
250 g ételkeményítő, 75 g liszt,
30 g kakaópor, 1-1 tk. őrölt fahéj
és kardamom,
150 g macadami dió, 1 ek. porcukor

Elkészítés:
A vajat elektromos habverővel krémesre keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót, majd az ételkeményítőt, a lisztet, a kakaót és végül a fűszereket. Az egészet kézzel morzsálódó masszává gyúrjuk.
A sütőt 175 °C fokra felmelegítjük. 1 evőkanálnyi masszát a tenyerünkbe veszünk, belenyomunk 1 szem diót, majd sima golyóvá formázzuk.
A puszedlit sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük és kb. 20 percig sütjük. Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral.

 
 
Gesztenyével töltött pulyka
 
Hozzávalók:
1 db 2 kg-os fiatal pulyka, 700 g gesztenye, 300 g sertéslapocka, 300 g libaháj, 1,5 dl konyak, 1 kis fej vöröshagyma, 1 dl tejszín, só, bors, babérlevél, kakukkfű, szegfűszeg, fahéj, szegfűbors

Elkészítés:
A megtisztított és előkészített pulyka melléből egy vékony hegyes kés segítségével eltávolítjuk a mellcsontot, majd a villacsontot. A nyak bőrét elkötjük. Töltelék készítése: A fenti fűszereket egyenlő arányban összekeverjük, majd egy mozsárban összezúzzuk. A sertéshúst apró kockára vágjuk, és megfűszerezzük az imént elkészített fűszerkeverékkel. A gesztenyét megsütjük, és kikaparjuk a belsejét. A libahájat apró kockára vágjuk, kisütjük zsírjára, és benne megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Ezt hozzátesszük a fűszeres húshoz és ledaráljuk. Az imént nyert darált húshoz keverjük a tejszínt, a sült gesztenyét, a konyakot és a pulyka kockára vágott máját. Végül az egészet a pulyka hasüregébe töltjük. Lassan, gyakori locsolgatás mellett sütjük. Sütés után vörösborban párolt szilvával, főtt kelbimbóval és pirított burgonyával tálaljuk. A pulykát egyben adjuk az asztalra, és ott szeleteljük.

 

Tükrös pulykaleves

Hozzávalók:

4 személyre 200gr pulykaérem (vagy mell nyesedék ami a rolád vagy szeletelésnél leesik),50ml olivaolaj, 1 kicsi szál sárgarépa, 1 kisebb szál gyökér, 1/2 db friss karalábé,2 db közepes sampion gomba ( ha lehet akkor a sötétebbet használjuk, mivel sokkal zamatosabb, itt nem az állásában megsötétedettre utalok) 1db paradicsom, 1db zöldpaprika, 100gr cukorborsó, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 szál zellerzöld, só, öröltbors, gyömbér, húsleves vagy csirke esszencia kb. 2-3 evőkanálnyi,zölségzöld a díszitéshez. Tetszés szerinti levesbetét, pl. eperlevél, ludgégetészta, söberli,ha nagyon telt levest szertjük akkor apró krumpligombóc, májgombóc, húsgombóc is illik hozzá. Ízfokozó 1 szem kockacukor

Elkészítés:

Az összes anyagot megtisztitjuk, megmossuk, lecsepegtetjük.A zöldségeket negyedbe-szeletekre ( ha kicsi akkor karikára) vágjuk és egy megfelelő fazékban olivaolajon félig előpiritjuk hozzáadjuk a kockára szelt pulykahúst, karalábét, gombát és tovább piritjuk majd felengedjük 1l vízzel és felforraljuk.Vissza kapcsoljuk a hőt úgy hogy csak gyöngyöző forrásban maradjon, hozzáadjuk a kockára szelt paprikát, paradicsomot.A vöröshagymát héjastól az egyik felét 3/4 ig bevágjuk majd a másik feléről is hossziránnyba, a fokhagymát égészben és a zellerlevelet belerakjuk , melyeket a főzés végén eltávolitunk a levesből.Hozzáadjuk az esszenciát (melyet vásárolhatunk készen vagy saját magunk is készithetünk nagyon egyszerüen. Jobb mint a késztermék mivel nem tartalmaz semmiféle adalékot, tartósítót.Amikor húslevest főzünk, kicsit többet készitsünk és a szürt levest tengeri sóval izesitsük és tartósitjuk melyet beforraluk 1l-t kb.1.5dl-re.Hetekig eláll a hűtőbe és mindenhez klassz ízesítő!) megkostoljuk, ha kell sózzuk és frissen örölt borssal, reszelt gyömbérrel ízesitsük. (ízfokozó 1 szem mokkacukor). Amikor az alapanyagok már majdnem puhák akkor hozzáadjuk a cukorborsót és a tetszés szerinti levesbetétet, készre főzzűk, ha kell utánízesitsük, tálaláskor vágott zölségzölddel diszitjük. Fontos ha nem az elkészülés után fogyasztjuk el a levest akkor a betéteket külön főzzűk ki!

 
 
Vaníliakifli
 
Hozzávalók:
kb.100 darabhoz 280 g liszt, 1 db tojás, 210 g hideg vaj, 100 g darált mandula, 70 g porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1-2 ek. tejszín, 1 rúd vanília, só, a hempergetéshez (szóráshoz) porcukor

Elkészítés:
Összegyúrjuk a lisztet, a porcukrot, sót és a darált mandulát a vajjal, majd a tojással. Szükség szerint 1-2 kanál tejszínnel lazítjuk. Vaníliás cukorral és a vaníliarúd kikapart belsejével ízesítjük. A tésztát műanyag zacskóba, 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Lisztezett deszkán kisujjnyi vastag hengerekké sodorjuk, 5-6 cm-es darabokra vágjuk. A rudacskákat meghajlítjuk és sütőpapírral kibélelt sütőlapra fektetjük. 180 C° fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Porcukorban meghempergetjük, ha kihül még egyszer meghempergetjük és úgy kínáljuk.
 
Óra
 
Boldog Névnapot!
 
Kedvenceink
 
Pszichológia
 
Szépségápolás
 
Lara és a nagybetűs ÉLET!
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?