A Te oldalad!
Men
 
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
Bulikellkek
 
Chat
Sziasztok! Ez itt a yofejek. trsalg helye! Remlem sokat fogtok egymssal dumlni! J szrakozst mindenkinek!
Nv:

zenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Karcsony specil
 
Szavazs
Lezrt szavazsok
 
Hrlevl
E-mail cm:

Feliratkozs
Leiratkozs
SgSg
 
G-mail
Felhasznlnv:
Jelsz:
  SgSg

j postafik regisztrcija
 
Szmll
Induls: 2004-10-29
 
Grace klinika
 
Karcsony receptek

Fahjas csillag:

Hozzvalk:

Hozzvalk kb. 70 darabhoz 5 tojsfehrje,450 g porcukor, 500
g rlt mandula, 1 tk. rltfahj, 20 ml cseresznyeplinka, porcukor a tszta kinyjtshoz

Elkszts:

A tojsfehrjt elektromos habvervel nagyon kemny habb verjk kzben fokozatosan beleszrjuk a porcukrot. Krlbell 1 cssznyi habot flretesznk. A stt 160 C fokra felmelegtjk. sszekeverjk a mandult a fahjjal, majd a felt a cseresznyeplinkval egytt vatosan (a kevert legalacsonyabb fokozatra lltva) a tojshabba keverjk,
s vgl a maradk manduls keverket is belegyrjuk. A massza alig legyen ragacsos. Porcukorral vkonyan meghintett nyjtdeszkn a tsztt adagonknt krlbell 5 mm vastagra nyjtjuk, s megkenjk a flretett habbal. Klnbz mret csillagokat szrunk ki belle, s stpaprral blelt lemezre rakva 10-15 percig stjk.
 
 
 
Dis puszedli
 
Hozzvalk:
80 darabhoz 250 g vaj, 100 g porcukor,
1 csomag vanls cukor, csipetnyi s,
250 g telkemnyt, 75 g liszt,
30 g kakapor, 1-1 tk. rlt fahj
s kardamom,
150 g macadami di, 1 ek. porcukor

Elkszts:
A vajat elektromos habvervel krmesre keverjk, majd fokozatosan hozzadjuk a porcukrot, a vanlis cukrot, a st, majd az telkemnytt, a lisztet, a kakat s vgl a fszereket. Az egszet kzzel morzsld masszv gyrjuk.
A stt 175 C fokra felmelegtjk. 1 evkanlnyi masszt a tenyernkbe vesznk, belenyomunk 1 szem dit, majd sima golyv formzzuk.
A puszedlit stpaprral blelt stlapra tesszk s kb. 20 percig stjk. Ha kihlt, megszrjuk porcukorral.

 
 
Gesztenyvel tlttt pulyka
 
Hozzvalk:
1 db 2 kg-os fiatal pulyka, 700 g gesztenye, 300 g sertslapocka, 300 g libahj, 1,5 dl konyak, 1 kis fej vrshagyma, 1 dl tejszn, s, bors, babrlevl, kakukkf, szegfszeg, fahj, szegfbors

Elkszts:
A megtiszttott s elksztett pulyka mellbl egy vkony hegyes ks segtsgvel eltvoltjuk a mellcsontot, majd a villacsontot. A nyak brt elktjk. Tltelk ksztse: A fenti fszereket egyenl arnyban sszekeverjk, majd egy mozsrban sszezzzuk. A sertshst apr kockra vgjuk, s megfszerezzk az imnt elksztett fszerkeverkkel. A gesztenyt megstjk, s kikaparjuk a belsejt. A libahjat apr kockra vgjuk, kistjk zsrjra, s benne megpirtjuk a finomra vgott vrshagymt. Ezt hozztesszk a fszeres hshoz s ledarljuk. Az imnt nyert darlt hshoz keverjk a tejsznt, a slt gesztenyt, a konyakot s a pulyka kockra vgott mjt. Vgl az egszet a pulyka hasregbe tltjk. Lassan, gyakori locsolgats mellett stjk. Sts utn vrsborban prolt szilvval, ftt kelbimbval s pirtott burgonyval tlaljuk. A pulykt egyben adjuk az asztalra, s ott szeleteljk.

 

Tkrs pulykaleves

Hozzvalk:

4 szemlyre 200gr pulykarem (vagy mell nyesedk ami a rold vagy szeletelsnl leesik),50ml olivaolaj, 1 kicsi szl srgarpa, 1 kisebb szl gykr, 1/2 db friss karalb,2 db kzepes sampion gomba ( ha lehet akkor a sttebbet hasznljuk, mivel sokkal zamatosabb, itt nem az llsban megsttedettre utalok) 1db paradicsom, 1db zldpaprika, 100gr cukorbors, 1 kis fej vrshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 szl zellerzld, s, rltbors, gymbr, hsleves vagy csirke esszencia kb. 2-3 evkanlnyi,zlsgzld a dszitshez. Tetszs szerinti levesbett, pl. eperlevl, ludggetszta, sberli,ha nagyon telt levest szertjk akkor apr krumpligombc, mjgombc, hsgombc is illik hozz. zfokoz 1 szem kockacukor

Elkszts:

Az sszes anyagot megtisztitjuk, megmossuk, lecsepegtetjk.A zldsgeket negyedbe-szeletekre ( ha kicsi akkor karikra) vgjuk s egy megfelel fazkban olivaolajon flig elpiritjuk hozzadjuk a kockra szelt pulykahst, karalbt, gombt s tovbb piritjuk majd felengedjk 1l vzzel s felforraljuk.Vissza kapcsoljuk a ht gy hogy csak gyngyz forrsban maradjon, hozzadjuk a kockra szelt paprikt, paradicsomot.A vrshagymt hjastl az egyik felt 3/4 ig bevgjuk majd a msik felrl is hosszirnnyba, a fokhagymt gszben s a zellerlevelet belerakjuk , melyeket a fzs vgn eltvolitunk a levesbl.Hozzadjuk az esszencit (melyet vsrolhatunk kszen vagy sajt magunk is kszithetnk nagyon egyszeren. Jobb mint a ksztermk mivel nem tartalmaz semmifle adalkot, tartstt.Amikor hslevest fznk, kicsit tbbet kszitsnk s a szrt levest tengeri sval izesitsk s tartsitjuk melyet beforraluk 1l-t kb.1.5dl-re.Hetekig elll a htbe s mindenhez klassz zest!) megkostoljuk, ha kell szzuk s frissen rlt borssal, reszelt gymbrrel zesitsk. (zfokoz 1 szem mokkacukor). Amikor az alapanyagok mr majdnem puhk akkor hozzadjuk a cukorborst s a tetszs szerinti levesbettet, kszre fzzk, ha kell utnzesitsk, tlalskor vgott zlsgzlddel diszitjk. Fontos ha nem az elkszls utn fogyasztjuk el a levest akkor a betteket kln fzzk ki!

 
 
Vanliakifli
 
Hozzvalk:
kb.100 darabhoz 280 g liszt, 1 db tojs, 210 g hideg vaj, 100 g darlt mandula, 70 g porcukor, 1 csomag vanlis cukor, 1-2 ek. tejszn, 1 rd vanlia, s, a hempergetshez (szrshoz) porcukor

Elkszts:
sszegyrjuk a lisztet, a porcukrot, st s a darlt mandult a vajjal, majd a tojssal. Szksg szerint 1-2 kanl tejsznnel laztjuk. Vanlis cukorral s a vanliard kikapart belsejvel zestjk. A tsztt manyag zacskba, 2 rra htszekrnybe tesszk. Lisztezett deszkn kisujjnyi vastag hengerekk sodorjuk, 5-6 cm-es darabokra vgjuk. A rudacskkat meghajltjuk s stpaprral kiblelt stlapra fektetjk. 180 C fokos stben 15-20 percig stjk. Porcukorban meghempergetjk, ha kihl mg egyszer meghempergetjk s gy knljuk.
 
ra
 
Boldog Nvnapot!
 
Kedvenceink
 
Pszicholgia
 
Szpsgpols
 
Lara s a nagybets LET!
 
Szavazs
Lezrt szavazsok
 

Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!