A Te oldalad!
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Bulikellékek
 
Chat
Sziasztok! Ez itt a yofejek. társalgó helye! Remélem sokat fogtok egymással dumálni! Jó szórakozást mindenkinek!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Karácsony speciál
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
G-mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Számláló
Indulás: 2004-10-29
 
Grace klinika
 
Sütik

Próbáltam olyat süti recepteket írni, melyeket Ti is könnyen el tudtok készíteni! Remélem tetszik!!

 

Eperrel és vaníliafagyival töltött kosárka

Hozzávalók (8 db 10 cm átmérőjű kosárkához):

a fagylalthoz
8 tojássárgája
20 dkg cukor
6 dl tej
1 vaníliarúd
3 dl tejszín

a tésztához
10 dkg cukor
1 tasak vaníliáscukor
12,5 dkg vaj
1 tojás
25 dkg liszt
csipetny só

a tetejére
75 dkg eper
1 csokor mentalevél
2,5 dl tejszín
1 evőkanál porcukor


Elkészítése:

A fagylalthoz a tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük. A tejet a kikapart vaníliarúd belsejével felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és 10 percig állni hagyjuk. A vaníliadarabkákat kivesszük, a tejet a tojásos habba keverjük, és kislángon sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt, és a fagyasztóba tesszük.

A tésztához a cukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a sót és a lisztet. Addig keverjük, míg sima masszát kapunk. 3 mm vékonyra nyújtjuk, kivajazott mini tortaformákba nyomkodjuk, és az aljukat villával megszurkáljuk. Meleg sütőben készre sütjük, majd a formákból kiborítjuk, és kihűtjük.

Az epret megmossuk, leszárítjuk, és minden szemet kettévágunk. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd jól lehűtjük. Tálalás előtt 20 perccel kivesszük a fagylaltot a fagyasztóból, hogy formázható legyen. A tortácskák aljára cukros tejszínt adagolunk, rátesszük az eperdarabokat, végül egy gombóc fagyit nyomunk rájuk. Mentalevéllel díszítjük.


Tálaláskor meglocsolhatjuk csokoládés vagy karamelles szósszal, esetleg megszórhatjuk más piros gyümölcsökkel, mandulaforgáccsal.

 

Epres leveles tészta

 

Hozzávalók:

• 40 dkg eper
• 1 csomag leveles tészta
• 4 dkg vaj
• 5 dkg kristálycukor


Elkészítése:

Az epret megtisztítjuk, leöblítjük, megszárítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Egy sütőpapírral kibélelt tortaformába nyomkodjuk a felengedett leveles tésztát, és villával megszurkáljuk. Előmelegített, forró sütőben kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd kivesszük a sütőből, és 15 percig hűlni hagyjuk.

Amikor kihűlt, egyenletesen és szépen elrendezve elosztjuk rajta az epret, nem baj, ha a szeletek félig fedik egymást. Vajforgácsokat szórunk rá, és meghintjük kristálycukorral, majd 2 percre visszatoljuk a forró sütőbe, hogy a cukor karamellizálódjon a tetején. Kivesszük a sütőből, 5 percig pihentetjük, aztán sütőrácsra csúsztatva hagyjuk tovább hűlni.


Variáció:

Az epret fügével is helyettesíthetjük, ha éppen szezonja van, ekkor azonban hintsük meg kevés fahéjjal is.

Nagyon finom, ha a szeleteket egy-egy gombóc vaníliaízű fagylalttal kínáljuk.
Könnyebb felszeletelni az epret, ha előtte hűtőben tároltuk.

Forrás:www.noklapja.hu

 



 

 

Epres savarin (16 szelet)

Hozzávalók:
35 dkg liszt, 15 dkg vaj, 2 dkg élesztő, 1 dl langyos tej, 4 tojás, 4 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só, 3 kupica rum, 1 dl fehérbor, 2,5 dl víz, 25 dkg eper, 2,5 dl tejszín, 5 dkg cukor, 5-6 szem hámozott, felaprított pisztácia, a forma kikenéséhez vaj és liszt

Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, és a közepébe nyomunk egy mélyedést. Élesztőt morzsolunk bele, ráöntjük a langyos tejet, és összekeverjük egy kevés liszttel. A kovászt letakarva 15 percig kelni hagyjuk. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sót, valamint az olvasztott vajat. A tojásos vajas keverékből a teljes lisztmennyiséggel majdnem folyékony tésztát készítünk, ezután letakarjuk, és meleg helyen 30 percig kelni hagyjuk. A formát vajjal kikenjük és megszórjuk liszttel. A masszát a gyűrű alakú formába öntjük, és letakarva még egyszer kelni hagyjuk, míg a térfogata a duplájára nem növekszik. A tésztát 190º C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük, majd tortarácsra borítjuk. Egy tűzálló tálban – amelybe a savarin is belefér – a rumot, a fehérbort, a vizet a cukorral együtt a forrpontig hevítjük, és a savarint fejjel lefelé a tálba állítjuk, amíg az egészet fel nem szívja. Ezután tálra tesszük, és a megtisztított, félbevágott epret a tejszínből, cukorból felvert kemény habbal együtt a savarin közepébe töltjük. Tetejét megszórjuk pisztáciával, és teszünk rá néhány szem epret.
 
 




Gyümölcsös gofri

Hozzávalók:
50 dkg mirelit erdei gyümölcs, 1 evőkanál teavaj, 2 evőkanál porcukor, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 6 cl vodka; a tésztához: 8 dkg vaj, 3 evőkanál cukor, 1 rúd vanília kikapart húsa, 2 szétválasztott tojás, 15 dkg finomliszt, 2 dl tejföl, olaj a gofrisütőhöz

Elkészítés:
A gyümölcsöket forró vajon megpároljuk, 5 perc elteltével beleszórjuk a cukrot, a reszelt citromhéjat, belekeverjük a vodkát. Az egészet felforraljuk, majd levesszük a tűzről és megvárjuk, amíg kihűl. A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliahúst és a szétválasztott tojások sárgáját. Rászitáljuk a lisztet, beletesszük a tejfölt, és az egészet alaposan összeforgatjuk. Addig keverjük, amíg teljesen sima tésztát nem kapunk. Félretesszük, és 20 percig pihentetjük, aztán beledolgozzuk a tojásfehérjékből keményre vert habot. A tésztát kiolajozott gofri sütőbe adagoljuk, és aranysárgára sütjük. A kész gofrilapokat tányérra tesszük, megtöltjük az erdei gyümölcsökkel, és citromfűvel díszítjük. Aki édesszájú, tejszínhabot is nyomhat a tetejére.


Ha nincs gofrisütőnk, teflonos serpenyőben is elkészíthetjük a tésztát, legfeljebb nem lesz olyan alakú, mint a gofrisütő formája. Az ízét ez nem befolyásolja, így is, úgy is mennyei!

 

 



Vaníliakrém eperöntettel

Hozzávalók:
4 tojás, 1 teáskanál vaj, 0,5 liter tej, 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 dl tejszín, néhány citromfű levél a díszítéshez; az öntethez: 50 dkg eper, 2 evőkanál porcukor

Elkészítés:
A tejet felforraljuk, és beletesszük a vaníliás cukrot. Egy jénai tálban a tojásokat a porcukorral habosra keverjük, utána beleöntjük a vaníliás tejet, és kis lángon, habverő segítségével, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, és krémes állagú nem lesz. Az epret megmossuk, a szárát lecsipkedjük (pár szemet félreteszünk a díszítéshez), és botmixer segítségével összeturmixoljuk. A kelyheket vízzel kiöblítjük, és megtöltjük a vaníliás krémmel. A tejszínt felverjük, és minden krémmel megtöltött kehely tetejére halmozunk belőle egy-egy kanállal. A tetejére eperöntetet locsolunk, és feldíszítjük a félretett eperszemekkel. A színhatás kedvéért megkoronázzuk egy citromfű levélkével. Hűtőszekrénybe tesszük, és legalább egy órát hűlni hagyjuk.

Forrás: www.meglepetés.hu
 
Óra
 
Boldog Névnapot!
 
Kedvenceink
 
Pszichológia
 
Szépségápolás
 
Lara és a nagybetűs ÉLET!
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?