A Te oldalad!
Men
 
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
Bulikellkek
 
Chat
Sziasztok! Ez itt a yofejek. trsalg helye! Remlem sokat fogtok egymssal dumlni! J szrakozst mindenkinek!
Nv:

zenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Karcsony specil
 
Szavazs
Lezrt szavazsok
 
Hrlevl
E-mail cm:

Feliratkozs
Leiratkozs
SgSg
 
G-mail
Felhasznlnv:
Jelsz:
  SgSg

j postafik regisztrcija
 
Szmll
Induls: 2004-10-29
 
Grace klinika
 
Stik

Prbltam olyat sti recepteket rni, melyeket Ti is knnyen el tudtok kszteni! Remlem tetszik!!

 

Eperrel s vanliafagyival tlttt kosrka

Hozzvalk (8 db 10 cm tmrj kosrkhoz):

a fagylalthoz
8 tojssrgja
20 dkg cukor
6 dl tej
1 vanliard
3 dl tejszn

a tszthoz
10 dkg cukor
1 tasak vanliscukor
12,5 dkg vaj
1 tojs
25 dkg liszt
csipetny s

a tetejre
75 dkg eper
1 csokor mentalevl
2,5 dl tejszn
1 evkanl porcukor


Elksztse:

A fagylalthoz a tojssrgkat a cukorral fehredsig keverjk. A tejet a kikapart vanliard belsejvel felforraljuk, majd levesszk a tzrl, s 10 percig llni hagyjuk. A vanliadarabkkat kivesszk, a tejet a tojsos habba keverjk, s kislngon srre fzzk. Amikor kihlt, beleforgatjuk a kemny habb vert tejsznt, s a fagyasztba tesszk.

A tszthoz a cukrot a vajjal habosra keverjk, majd hozzadjuk a tojst, a st s a lisztet. Addig keverjk, mg sima masszt kapunk. 3 mm vkonyra nyjtjuk, kivajazott mini tortaformkba nyomkodjuk, s az aljukat villval megszurkljuk. Meleg stben kszre stjk, majd a formkbl kibortjuk, s kihtjk.

Az epret megmossuk, leszrtjuk, s minden szemet kettvgunk. A tejsznt a cukorral kemny habb verjk, majd jl lehtjk. Tlals eltt 20 perccel kivesszk a fagylaltot a fagyasztbl, hogy formzhat legyen. A tortcskk aljra cukros tejsznt adagolunk, rtesszk az eperdarabokat, vgl egy gombc fagyit nyomunk rjuk. Mentalevllel dsztjk.


Tlalskor meglocsolhatjuk csokolds vagy karamelles szsszal, esetleg megszrhatjuk ms piros gymlcskkel, mandulaforgccsal.

 

Epres leveles tszta

 

Hozzvalk:

• 40 dkg eper
• 1 csomag leveles tszta
• 4 dkg vaj
• 5 dkg kristlycukor


Elksztse:

Az epret megtiszttjuk, lebltjk, megszrtjuk, majd vkony szeletekre vgjuk. Egy stpaprral kiblelt tortaformba nyomkodjuk a felengedett leveles tsztt, s villval megszurkljuk. Elmelegtett, forr stben kb. 15-20 perc alatt aranybarnra stjk, majd kivesszk a stbl, s 15 percig hlni hagyjuk.

Amikor kihlt, egyenletesen s szpen elrendezve elosztjuk rajta az epret, nem baj, ha a szeletek flig fedik egymst. Vajforgcsokat szrunk r, s meghintjk kristlycukorral, majd 2 percre visszatoljuk a forr stbe, hogy a cukor karamellizldjon a tetejn. Kivesszk a stbl, 5 percig pihentetjk, aztn strcsra cssztatva hagyjuk tovbb hlni.


Varici:

Az epret fgvel is helyettesthetjk, ha ppen szezonja van, ekkor azonban hintsk meg kevs fahjjal is.

Nagyon finom, ha a szeleteket egy-egy gombc vanliaz fagylalttal knljuk.
Knnyebb felszeletelni az epret, ha eltte htben troltuk.

Forrs:www.noklapja.hu

 



 

 

Epres savarin (16 szelet)

Hozzvalk:
35 dkg liszt, 15 dkg vaj, 2 dkg leszt, 1 dl langyos tej, 4 tojs, 4 dkg cukor, 1 csomag vanlis cukor, csipet s, 3 kupica rum, 1 dl fehrbor, 2,5 dl vz, 25 dkg eper, 2,5 dl tejszn, 5 dkg cukor, 5-6 szem hmozott, felaprtott pisztcia, a forma kikenshez vaj s liszt

Elkszts:
A lisztet egy tlba szitljuk, s a kzepbe nyomunk egy mlyedst. lesztt morzsolunk bele, rntjk a langyos tejet, s sszekeverjk egy kevs liszttel. A kovszt letakarva 15 percig kelni hagyjuk. A tojsokat habosra keverjk a cukorral, s hozzadjuk a vanlis cukrot, a st, valamint az olvasztott vajat. A tojsos vajas keverkbl a teljes lisztmennyisggel majdnem folykony tsztt ksztnk, ezutn letakarjuk, s meleg helyen 30 percig kelni hagyjuk. A formt vajjal kikenjk s megszrjuk liszttel. A masszt a gyr alak formba ntjk, s letakarva mg egyszer kelni hagyjuk, mg a trfogata a dupljra nem nvekszik. A tsztt 190º C-ra elmelegtett stben 40 perc alatt megstjk, majd tortarcsra bortjuk. Egy tzll tlban – amelybe a savarin is belefr – a rumot, a fehrbort, a vizet a cukorral egytt a forrpontig hevtjk, s a savarint fejjel lefel a tlba lltjuk, amg az egszet fel nem szvja. Ezutn tlra tesszk, s a megtiszttott, flbevgott epret a tejsznbl, cukorbl felvert kemny habbal egytt a savarin kzepbe tltjk. Tetejt megszrjuk pisztcival, s tesznk r nhny szem epret.
 
 




Gymlcss gofri

Hozzvalk:
50 dkg mirelit erdei gymlcs, 1 evkanl teavaj, 2 evkanl porcukor, 1 teskanl reszelt citromhj, 6 cl vodka; a tszthoz: 8 dkg vaj, 3 evkanl cukor, 1 rd vanlia kikapart hsa, 2 sztvlasztott tojs, 15 dkg finomliszt, 2 dl tejfl, olaj a gofristhz

Elkszts:
A gymlcsket forr vajon megproljuk, 5 perc elteltvel beleszrjuk a cukrot, a reszelt citromhjat, belekeverjk a vodkt. Az egszet felforraljuk, majd levesszk a tzrl s megvrjuk, amg kihl. A tszthoz a vajat habosra keverjk a cukorral, hozzadjuk a vanliahst s a sztvlasztott tojsok srgjt. Rszitljuk a lisztet, beletesszk a tejflt, s az egszet alaposan sszeforgatjuk. Addig keverjk, amg teljesen sima tsztt nem kapunk. Flretesszk, s 20 percig pihentetjk, aztn beledolgozzuk a tojsfehrjkbl kemnyre vert habot. A tsztt kiolajozott gofri stbe adagoljuk, s aranysrgra stjk. A ksz gofrilapokat tnyrra tesszk, megtltjk az erdei gymlcskkel, s citromfvel dsztjk. Aki desszj, tejsznhabot is nyomhat a tetejre.


Ha nincs gofristnk, teflonos serpenyben is elkszthetjk a tsztt, legfeljebb nem lesz olyan alak, mint a gofrist formja. Az zt ez nem befolysolja, gy is, gy is mennyei!

 

 



Vanliakrm eperntettel

Hozzvalk:
4 tojs, 1 teskanl vaj, 0,5 liter tej, 10 dkg porcukor, 1 csomag vanlis cukor, 1 dl tejszn, nhny citromf levl a dsztshez; az ntethez: 50 dkg eper, 2 evkanl porcukor

Elkszts:
A tejet felforraljuk, s beletesszk a vanlis cukrot. Egy jnai tlban a tojsokat a porcukorral habosra keverjk, utna belentjk a vanlis tejet, s kis lngon, habver segtsgvel, lland kevergets mellett addig fzzk, amg be nem srsdik, s krmes llag nem lesz. Az epret megmossuk, a szrt lecsipkedjk (pr szemet flretesznk a dsztshez), s botmixer segtsgvel sszeturmixoljuk. A kelyheket vzzel kibltjk, s megtltjk a vanlis krmmel. A tejsznt felverjk, s minden krmmel megtlttt kehely tetejre halmozunk belle egy-egy kanllal. A tetejre eperntetet locsolunk, s feldsztjk a flretett eperszemekkel. A sznhats kedvrt megkoronzzuk egy citromf levlkvel. Htszekrnybe tesszk, s legalbb egy rt hlni hagyjuk.

Forrs: www.meglepets.hu
 
ra
 
Boldog Nvnapot!
 
Kedvenceink
 
Pszicholgia
 
Szpsgpols
 
Lara s a nagybets LET!
 
Szavazs
Lezrt szavazsok
 

Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!